Ventilacija

Infrastruktura modernih objekata skoro ne dozvoljava svež vazduh, što garantuje prvoklasnu izolaciju i energetsku efikasnost. Ali to takođe znači da svež vazduh ne može ući u prostor, što dovodi do akumulacije vlage, mikroba i drugih alergena. Da bi rešio ovaj problem, Daikin nudi rešenja za ventilaciju za pružanje svežeg i čistog vazduha na najefikasniji način.
Da bi postigao čist vazduh u sobi, Daikin nastoji da proizvode ventilacije lako integrišu u sveobuhvatno rešenje za toplotne pumpe. To znači da smanjujemo broj zasebnih sistema i nezavisnih dobavljača za isporuku jednog, kompletnog klima uređaja, grejanja i ventilacije.
Вентиляция Daikin в Черногории

Svež i čist unutrašnji vazduh 

Da biste kreirali idealnu unutrašnju klimu, prilikom merenja i praćenja kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru koristeći naš asortiman za ventilaciju, potrebno je razmotriti 5 glavnih komponenti.
1. Ventilacija: obezbeđuje isporuku svežeg vazduha.
2. Vraćanje toplote: omogućava izvlačenje toplote i vlage iz izduvnog vazduha kako bi se osigurala maksimalna udobnost i efikasnost.
3. Čišćenje vazduha: grejanje ili hlađenje dolazećeg svežeg vazduha radi maksimalnog komfora i smanjenja opterećenja sistema za klimatizaciju
4. Vlažnost: postiže se optimalna ravnoteža između unutrašnje i vanjske vlage.
5. Filtriranje: uklanjanje prašine, zagađenje i miris iz vazduha.
Daikinov asortiman proizvoda za svež vazduh
Svi naši uređaji za ventilaciju nude rekuperaciju toplote kao standardnu funkciju; oni mogu da preuzmu do81% oslobođene toplote. Mi nudimo širok opseg rešenja koja mogu da pokriju gotovo svaku primenu, počevši od samo 10 m3/h pa do 140 000 m3/h.
Ventilacija sa rekuperacijom toplote (VAM)
Ventilacija sa rekuperacijom toplote (VAM)
 Rekuperacija toplote i vlažnosti. Besplatno hlađenje sa svežim spoljašnjim vazduhom. Stoji na raspolaganju kao poseban uređaj ili u kombinaciji sa Sky Air ili VRV sistemima.
Cijena na uput
Ventilacija sa rekuperacijom toplote (VKM)
Ventilacija sa rekuperacijom toplote (VKM)
Rekuperacija toplote i vlažnosti. Ovlaživanje i (pripremni) tretman ulaznog vazduha. Besplatno hlađenje sa svežim spoljašnjim vazduhom. Priključak tipa „priključi i pokreni” sa Daikinovim VRV uređajima. 
Cijena na uput 
 Klima-komore (AHU)
 Klima-komore (AHU)
Prilagodljivo rešenje za ventilaciju i tretman vazduha u cilju postizanja maksimalnog kvaliteta vazduha. Rekuperacija toplote i vlažnosti. Ovlaživanje i tretman ulaznog vazduha. Priključak tipa „priključi i pokreni” sa Daikinovim rashladnim agregatima ili VRV uređajima. 
Cijena na uput